Huisartsenpraktijk Zijpe, huisartsen E.G. Speksnijder en A. Kaaij

Praktijkondersteuner Somatiek

Er zijn 2 praktijkondersteuners somatiek werkzaam op de praktijk.

De praktijkondersteuner is een verpleegkundige die onder andere spreekuren verzorgt voor patiënten met diabetes mellitus, astma/COPD of hoge bloeddruk. Wanneer u een van deze ziekten heeft, krijgt u een afspraak op haar spreekuur aangeboden.

 

Rijmond Dokters

Uw huisarts maakt deel uit van de zorggroep Rijnmond Dokters. Dit is een samenwerkingsverband van huisartsen en andere gespecialiseerde zorgverleners (onder andere praktijkondersteuners, diëtisten, podotherapeuten en specialisten) uit de regio Rijnmond. Een chronische aandoening vraagt namelijk om langdurig advies en zorg van verschillende zorgverleners.

 Wilt u meer weten over Rijmond Dokters dan kunt u informatie vinden op de website rijnmonddokters.nl.

Diabetes

Meestal verdwijnt de aandoening diabetes niet meer. We spreken daarom over een chronische aandoening. Bij de behandeling van diabetes zijn meerder hulpverleners betrokken. Vanzelfsprekend staat u centraal bij al deze hulpverleners. U zult waarschijnlijk een tot viermaal per jaar gecontroleerd worden. Voor dit onderzoek wordt uw bloed/urine in het laboratorium van Star-MDC onderzocht. Periodiek zal er een foto gemaakt worden van uw ogen. De controles bij uw huisarts en praktijkondersteuner worden gewoon door uw zorgverzekeraar vergoed.

Asthma/COPD

De praktijkondersteuner verrricht longfunctiemetingen (spirometrie) en doet de asthmacontroles.

CVRM/hypertensie

Als u hartklachten heeft of hoge bloeddruk, dan wordt u ook uitgenodigd voor controles.

 

 

 

 

Contact
  • 0104805171
  • 0104805171 ( keuze 1)
    Bij levensbedreigende situaties kunt u 112 bellen.